Godt nytt år mine venner!

Det er ofte litt ekstra følelser knyttet til inngangen av et nytt år. Selv om 1,januar egentlig bare er en dato og en dag føler mange at det gir en ekstra dimensjon av å starte på nytt. Mange idealer dukker opp i tankene og mange lager seg nyttårsforsett. Spise sunnere og trene mer… Eller igår hørte jeg om noen som ville snuse mer og trene mindre….Hva kan være den gode motivasjonen bak det valget?

Jeg elsker ideen om en ny start hele tiden mer enn nyttårsovergangen. Lek litt med tanken på at den neste timen står helt ubrukt foran deg. Det er mulig du har planer for denne timen og sannsynligvis har hjernen din ide om hvordan denne timen skal føles og kjennes. Den forventer enten godt eller vondt alt etter hva vi har erfart tidligere og hvor sterke erefaringer vi har knyttet til det som skal skje. Jeg hørte en nevrolog si at vi tenker stort sett 95% likt som igår. Hva da dersom de nervemønsterene ikke er de du skulle ønske du har?

Etter å ha vært syk over flere år, var det mange nettverk som ble lite hensiktsmessige. Hjernen begynte å aktivere nye nettverk for å beskytte meg. Den skapte nye begrensende forventninger uten at jeg skjønte konsekvensene av det. Jeg ble fortalt mye om min helse og min tilstand og det ble sannheter for meg. Det ble ideer som ble som et kart for hjernen min. Den “kjørte” på de veiene som ble mest brukt. Dersom det å gå i butikken innebar mye smerte og kaos i kroppen, ble det til en ny vei som måtte få fareskilt i hjernen min. “Dette bør du unngå slik at du kan ha mest mulig overskudd og glede til tiden med din sønn”, kunne jeg tenke. På denne måten ble symptomer og tillærte sannheter veivisere for den neste timen og de neste dagene… ja det ble til flere år.

Heldigvis er dette historie og jeg lærte hvordan jeg kunne åpne opp en ny side i kartboken. Min nye indre gps kan jeg oppdatere så mange ganger jeg vil. Ikke bare på nyttårsaften.

Jeg elsker ideen om at den neste timen er ny og jeg kan bla opp til den siden i kartboken jeg nå synes tar meg inn i et godt terreng.

Jeg gleder meg til å oppdatere og aktivere min nye indre GPS, idag, akkurat nå, ja, !