Mamma, er det bra med deg nå? spør 5-åringen i telefonen.

Mammaen har vært sterkt redusert i fire år. Mamma vil fungere. Mamma fikk vite at hun aldri kan fungere helt normalt igjen. Mamma sov. Mamma lå på sofaen og i senga. Mamma brukte rullestol. Mamma gikk på diett. Mamma prøvde alle muligheter. Mamma fikk stadig vite at det kom bare til å bli verre. Mamma fikk vite at det var farlig å utfordre kroppen. Mamma fikk vite at hun kom til å bli veldig dårlig dersom hun gjorde noe som helst. Mamma fikk vite at en energiøkning på 2 % i måneden kunne i heldigste tilfelle hjelpe noe. Mamma hørte om en mann fant ut av det. Mamma var først litt skeptisk. Mamma ville så gjerne oppleve det. Mamma oppsøkte informasjon. Mamma fikk tro og håp. Mamma fikk uendelig mye hjelp for å gjennomføre en kinareise til London. Mamma lærte mye livsnyttig kunnskap. Mamma lærte å trene hodet og kroppen til å gjøre kraftfulle endringer.  Mamma trente i 3 dager. Mamma kunne svare i telefonen:

Ja, gutten min, nå er mamma  god. Vi kommer snart og henter deg.

Første september hvert eneste år siden, har denne dagen blitt markert. I dag er det 10 år siden.

I ti år har jeg vært på sporet. I et tungt øyeblikk sa jeg til min mann at nå må du finne deg en ny kone og en ny mor til sønnen vår. Det kan ikke fortsette slik. Jeg har ikke mer å gi. Du er fri til å gå.

Min mann som hadde levert i barnehagen, jobbet, hentet i barnehagen, handlet, laget mat, vasket klær, la gutten til sengs, gikk på jobb igjen eller trente når gutten var lagt. Han svarte med følgende setning på sms:

Blir du med på New York maraton om 10 år?

Da skjedde det noe med meg. Jeg skjønte at han hadde tro på at det skulle gå bra med meg og jeg skjønte at han ville holde ut i ti år til. Teamfølelsen var uvurderlig. Senere samme år gjennomførte jeg Lightning Process i London. Nå har vi hatt ti herlige år. Vi har hatt oppturer og nedturer, gleder og påkjenninger, blitt tvillingforeldre til to små jenter, fått en herlig tenåring og funnet en måte å leve på som vi liker. Vi gjør stadig justeringer etter hvor livet bringer oss. Etter tvillingfødsel og en kneskade blir det ingen maraton på oss i år, men jeg jogger meg rolig videre og er lykkelig og takknemlig for at jeg fikk livet i gave igjen.

Uken etter kurset i Lightning Process besteg jeg Vedafjellet! #denfølelsen

Takknemlig for å få være i god form. Takknemlig for å kunne justere meg inn når jeg tar av. Takknemlig for at jeg er feiltastisk. Takknemlig for å få være mamma til 3. Takknemlig for å ha samme mann. Takknemlig for å kunne være tilbake i livet med storfamilien, venner og naboer. Takknemlig for  kunne engasjere meg. Takknemlig for å kunne bruke kroppen min. Takknemlig for at jeg får møte så mange fantastiske mennesker i jobben min som instruktør i Lightning Process. Takknemlig for å stadig være underveis.

Livet er livet. Livet er en prosess. Livet er nå.

Da fergebommen gikk opp for 10 år siden, og gutten vår stod og ventet på kaia, var det mamma som sprang ham imøte!

Tårene triller. Gledestårer. Takknemlig.