Sist mandag kom en ung dame et kvarter før tiden til avtalen vår. Med en gang jeg åpnet døren, la jeg merke til store forandringer. Den følelsen du bare får av at her har det skjedd noe virkelig stort i dette menneskets liv. Er hun forelsket? Har hun fått lappen? Hva har skjedd?

Hun hadde ikke sagt et ord, men jeg så det i blikket hennes og ikke minst i måten hun gikk på. Hun nærmest danset inn dørene.

For fire-fem måneder siden var det en mer innesluttet og usikker dame jeg møtte og hun bar på mye smerter. Allerede i løpet av kursdagen var endringene formidabel. Og etter hvert hadde vi mange nyttige timer med å oppdage hva som fungerer, de positive forandringene hun legger merke til og til å finne ut av det som har vært utfordrende. Hun har virkelig jobbet med selvfølelsen sin og fylt på med masse kjekt i livet sitt. Alt dette har vært fantastisk, men denne mandagen var hele kroppsspråket hennes annerledes.

Hun hadde begynt i ny jobb!

Hun hadde fått jobb i en fornøyelsespark og stortrivdes. Der har hun mange slags oppgaver. Hun skal organisere køer, ta vare på sikkerheten, ta seg av til tider stressete foreldre og alt som oppstår når en maskin ikke virker som den skal. I tillegg var det også viktig at hun var glad og tok barnas glede på alvor. Hun måtte smile mye og spre glede. Hun oppsummerte så fint selv:

«Det at jeg måtte gjøre dette, førte til at jeg virkelig oppdaget hvem jeg egentlig er! Jeg er jo en glad og sosial jente. Det er det jeg liker og det er sånn jeg vil være. Den usikre og innadvendte jenten, var ikke meg, jeg bare trodde det.»

Nå «danser» hun gjennom dagene. Hun tok jobben sin på alvor, hun gikk rett inn i den rollen hun måtte ta og der fant hun seg selv. Dette minner meg om kroppsspråket vårt og bevegelsene våre som virkelig påvirker nevrologien i kroppen. Du kan jo teste det ut selv i dag? Vi er alle i ulike livssituasjoner, men hva om vi alle smilte 10 % mer inni oss i dag? Hva ville skje da?

Min herlige niese på tre år vil alltid danse når hun treffer meg. Hun bryr seg ikke om at jeg er mye større enn henne, hun kikker opp og smiler med sitt herligste smil.

I dag vil jeg leke at jeg danser med Oline!