Kunstner og forfatter Björg Thorhallsdottir formidler så mye flott både gjennom kunst og ord. I et intervju nylig forteller hun om en oppdagelse hun har gjort. Dersom hun skulle leve opp til alle forventningene som stilles til henne som dame og mor, måtte døgnet hatt 72 timer!

Jeg ser for meg følgende liste: lage mat fra bunnen av, drive vaskeri, bruke tid på hudrens, alltid være fresh på håret, ha siste mote i hjem og i garderobe, ha god kontakt med alle venner, følge opp alle fritidsaktiviteter, gå på alle foreldremøter, være topptrent, finne på mange kjekke ting, studere litt utenom arbeidstid, ha full jobb, rent hus, hente tidlig i barnehagen, ha god tid til barna…

Vi kunne sikkert laget en kjempelang liste over forventninger som kommuniseres til oss både utenfra og ikke minst innenfra! Klar for å prioritere og gjerne bryte noen mønster? Er det egentlig så viktig å ha det rent til helgen? Det er ikke rette og gale svar på alt, men vi må velge, for døgnet har i alle fall ikke 72 timer….

Hva er det egentlig som betyr noe for deg akkurat nå?

Er det på tide å omprioritere litt?

Noen trenger sikkert et “spark bak”: Kom igjen nå! Make it happen! Kos deg med støvsugeren i en halv time, så er det gjort!

Mens veldig mange andre trenger muligens: Ro ned! Godt nok i massevis!!! Finn en stein, sett deg ned og kjenn at du lever!

Hvordan kan du gi rom for glede denne helgen? Kan det egentlig være veldig enkelt?

 

Gjør en deilig helg!