Det er utrolig hvor mye kjekkere det er å sitte å skrive og være kreativ enn det er å støvsuge og gjøre husarbeid. I dag begynte jeg dagen med uff, sukk og stønn innvendig med tanke på husarbeidet som ventet. I slike stunder blir jeg innmari kreativ på alt mulig annet jeg kan bruke tiden på.

Vel, jeg smiler nå! Tankene mine gikk omtrentlig 8 år tilbake i tid. Da var jeg mer eller mindre lenket til sofa og seng og støvsuging var ikke noe jeg kunne gjøre. Jeg hadde til tider mer enn nok med å mobilisere for å komme meg på do. På do satt jeg så lenge at jeg hadde krefter nok til å komme meg tilbake til sofaen.

I dag ble jeg virkelig minnet på en av de første dagene etter at jeg ble frisk. Jeg hadde kommet meg hjem fra London hvor jeg hadde lært treningsteknikken Lightning Process. Kroppen fungerte igjen og det var helt magisk. Det var trening og justering med jevne og ujevne mellomrom, men kroppen responderte fantastisk bra! Mitt i runddansen med støvsugeren i dag, fikk jeg flashbacks tilbake til den første dagen jeg virkelig gjorde husarbeid som frisk igjen. Det var rett og slett en sterk opplevelse. Det var en god bekreftelse på at nå kan jeg være med på livet igjen. Livet består som kjent av mange hverdagslige gjøremål og jeg husker jeg sa følgende til meg selv: Jeg skal aldri mer klage på å skulle gjøre husarbeid! I ren takknemlighet for at kroppens funksjoner var intakt igjen, gjorde jeg husarbeid med takknemlighet og glede. Jeg formelig danset over gulvene med et smil som sikkert var bredere enn strendene på Jæren.

I dag trengte jeg denne påminnelsen. Husarbeid er dugnad i en familie, og i dag var det virkelig min tur til å gjøre en innsats. Jeg rettet meg godt opp i ryggen og forsvant et øyeblikk tilbake i tid og hentet fram godfølelsen fra bli-frisk-følelsen. Nå sitter jeg her med en deilig mestringsfølelse for at jeg fikk gjort min del av støvsugingen i dag, og ikke minst for at jeg kunne kose meg med det og kjenne på en enorm takknemlighet for å være frisk!

Et stort SMIL fra meg til deg som gjør husarbeid i dag!!!

Med ønske om en takknemlig og glad helg!