En ung jente på 14 år deltok på kurs i Lightning Process og kom seg raskt til hektene igjen. Det var herlig å se gløden i øynene og fargen i kinnene etter hvert som hun erfarte at hun endelig kunne begynne å fungere normalt igjen. Skolen kom hun fort inn i og treningen ville hun komme i gang med litt etter litt. Som aktiv idrettsutøver, ville hun nå bygge seg opp gradvis og hun elsket følelsen av å være i gang. Noen uker etter kurset, fikk hun en skikkelig runde med forkjølelse og feber. Hun slappet av og lot kroppen få hvile noen dager, men hun gikk mer og mer inn i de gamle negative spiralene med følelsen av å være syk hele tiden igjen. De samme symptomene som hun hadde strevd med å lange tider, var allerede tilbake etter så kort tid. Etter to uker tok hun kontakt med meg og jeg hørte på stemmen hennes at hun var ganske så oppgitt.

Heldigvis tok hun kontakt og i ettertid, sier hun at hun fint kunne ha tatt kontakt litt tidligere. Når man har hatt kroniske plager i lang tid, er det noe kroppen “husker” godt. Det er akkurat som om hjernen gjenkjenner symptombilder og situasjoner som kan utløse disse og jobber effektivt for å sette de i gang igjen. Hjernen elsker effektivitet, men den velger ikke alltid det som er lurt. Den gjenkjenner og setter i gang. Akkurat som å bruke ordliste-funksjonen på mobilen. Når vi skriver, kommer telefonen opp med forslag basert på hva vi har tastet inn før. Det samme skjer på Google og i andre nettlesere. De gjenkjenner det vi har søkt på før, så når vi skriver en bokstav, kommer den med forlag basert på historikk.

Etter hvert som vi pratet gjenkjente hun når forkjølelsen plutselig hadde gått over til å bli “gamle mønster”. Da dukket frykten opp uten at hun var klar over det. Frykten for å gjøre for mye, frykten for å bli dårlig lenge, frykten for å bli dårligere hvis jeg gjør det og det, frykten for å ikke kunne være frisk og så videre. Feberen var over, infeksjonen var ute av kroppen, men kroppen fortsatte som om den skulle være der mer. Plutselig går det opp for henne at det nå er frykten som holder kroppen tilbake og ikke infeksjonen.

Da snudde hun raskt om, for det er noe som går fint an å håndtere og kroppen reagerte fort. Dagen etter var hun tilbake på skolen og fire dager etterpå satt hun med en lang liste og fortalte meg alt hun hadde opplevd av positive og gode ting de siste fire dagene. Hun strålte og hun virket enda mer moden. Hun hadde virkelig lært noe viktig. Hun gjenkjente et mønster som hun bryte. Med en gang hun oppdaget hva som foregikk, visste hun hvordan hun kunne buke teknikken hun hadde lært til å endre tilstand i kroppen. first step

Mange ganger i livet kommer  vi inn i negative måter å tenke på og å håndtere informasjon på. Plutselig kan vi føle oss “fanget” i et spor som vi ikke trives i, men vi fortsetter fordi vi ikke vet hva vi skal gjøre annerledes. Det er liksom det vi kan.

Jeg elsker ideen om at vi alltid kan begynne på nytt. Den unge jenten og jeg ble enige om at i stedet for å gruble over de 14 dagene med surr, kan hun begynne på nytt akkurat NÅ! Hvert sekund av dagen er helt nye og ubrukte sekund i livene våre. NÅ – NÅ – NÅ – NÅ!  Jeg smiler når jeg tenker på denne herlige unge inspirasjonskilden!!!!

Hva med å begynne på nytt akkurat ?

Med blanke ark og fargestifter tel….

fargestifter