En morgen våknet jeg av fuglesang. Lyden minner meg om vår og lysere tider. Vi bor rett ved en løvskog litt oppe i høyden, og spurvene er trofast inventar der. I vinterferien forflyttet vi oss Ølensvåg, som er en vakker plass på jord! Bygda ligger vakkert til ved fjorden mellom fjellene. I tidlige morgentimer var det ikke spurvene, men måkene som vekket meg. Bare lydene fikk meg til å lukte salt sjø og sommerfølelsen snek seg inn under huden. Jeg elsker variasjonen i naturen, klimaet og årstidene. Alt har sin sjarm, og det minner meg om at alt er i endring.

En herlig dame jeg har fått bli kjent med gjennom jobben, har hatt en spennende livsreise de siste årene. Et halvt år etter at hun deltok på kurs i Lightning Process kunne hun fortelle meg at hun aldri før vært så glad i seg selv som da. Det viste på hele henne. En ny ro og glede ble synlig. I tiden etterpå har denne reisen fortsatt på mange måter. Hun har hatt sine utfordringer, men hun har hele veien sett på det som viktige ledd i en bli kjent fase. Hun blir stadig bedre kjent med seg selv på ulike områder og blir mer og mer avslappet med å være seg! Dette gir henne mer energi og glede til å leve et liv i tråd med hennes verdier og livsvalg.

Mens vi prater forteller hun at det er så deilig å slippe å prøve å være en som det er forventet at du skal være. Det er så deilig å slippe å “please” alle rundt seg. Da slo tanken meg at det ville jo vært rart om en kjøttmeis plutselig begynte å skrike som en måke! Hver fugl har sin lyd og sin stemme. Er det ikke det som er så vakkert? Kjøttemeis er hjemme-lyden for meg. Måker er ferielyd for meg. De har begge sin funksjon og gleder meg på ulikt vis!

Har du funnet din “lyd”? Har du funnet ut at “lyden” din er flott og vakker?