Etter mange dager med mye jobb, hadde jeg en rolig formiddag med muligheter for å legge inn en herlig fjelltur til favorittfjellet mitt!
Det var bare en liten utfordring. Snø, is og mange glatte flater vil i mitt hode vanligvis bety fjellskoføre. Fjellskoene var derimot inne i en “gnageperiode” på hælene, så de var utelukket. J2014-12-30 08.51.44oggesko eller ingen tur var alternativet. Brodder har jeg bare hørt om:)

Vel, dette kan være en av mange tilsynelatende små og ubetydelige “diskusjoner” man kan ha med seg selv i løpet av en dag. Når jeg likevel har bestemt meg for å gå, får jeg følelsen av at ingenting kan stoppe meg. Turen ble selvfølgelig fantastisk flott igjen og jeg var bare ekstra oppmerksom og gikk forsiktig. Jeg elsker dessuten følelsen av å gå med joggesko og følte meg som en unge som hoppet rundt i snøen!

Noe som hjelper meg å velge hvilke diskusjoner som er lure og ikke, er nettopp spørsmålet: er det nyttig?
Det er mange ganger i løpet av et liv vi gjerne skulle hatt skriften på veggen med sannheten klart skrevet. Likevel har jeg funnet ut at det viktigste er ikke om det er sant eller usant. Det viktigste er å bestemme seg for om det er nyttig!

Dersom du sitter hjemme og bekymrer deg for barna dine som er på skolen eller i barnehagen, er det nyttig? Hjelper det deg eler barna dine på noe vis?
Dersom du kverner på noe du ikke fikk helt til igår, hjelper det å være kritisk og nedlatende? Føler du deg bedre av det?
Dersom du synes skulle ha vasket huset, hjelper det å kverne rundt og gruble på det i tide og utide?
Dersom du har bestemt deg for å bare elske sommeren, er det nyttig å da bo i Norge?
Dersom du har bestemt deg for at musikk er bråk, er det nyttig?
Dersom du stadig tenker på hva andre måtte mene om deg eller det du gjør, er det nyttig for deg?

Slik kunne vi fortsatt og listet opp det ene etter det andre. Vi har alle våre overbevisninger som utfordrer oss. Noen er med begrensende enn andre.
En herlig voksen mann fortalte meg på oppfølgingssamtale etter LP-kurset nylig:

“Nå bare bestemmer jeg meg hele tiden. Med en gang jeg nøler eller går inn i usikker-modus, spør jeg meg selv: Er det nyttig? Og på null komma niks har jeg snudd om på hele situasjonen.
Det beste av alt er at jeg nå har sykt mye mer energi til å gjøre det jeg elsker!”

Nå vil jeg bake cookies, slo det inn i meg akkurat nå. Er det nyttig, Ingvild? Er nå et godt tidspunkt?cookies2

Gjôr en deilig dag! Nå blir det cookies på meg og mine!