Tårene renner idag. Et rørende øyeblikk har nettopp funnet sted.

Når mennesker møtes. Når det tennes et håp i en stemme. Når et menneske skjønner at det umulige faktisk er mulig. Jeg elsker slike øyeblikk!

Denne gangen er det gode tårer. Andre ganger kan tårene renne av frykt og sorg. Andre ganger kan det være sinne.følelser ni

Er følelser egentlig farlige?

Nei, følelser er en gave, tenker jeg. Følelsene er gitt oss for å håndtere verden og det som skjer på en god måte. Følelser som redd, trist, sorg og sinne er der for å beskytte oss og hjelpe oss.

Dette er både livsnødvendig og bra. Likevel er det viktig å oppdage når og hvor lenge disse følelsene egentlig er gode for oss. Mange opplever å komme inn i et negativt mønster, der de vonde følelsene egentlig bare kommer av gammel vane. Det er ikke nødvendigvis fordi de trengs. Hjernen elsker effektivitet og velger det som du selv har valgt ofte før. Dersom det er “vanlig” for deg å velge bekymring, vil den poppe opp med indre uro og frykt så fort som mulig. Dersom det er vanlig for deg å tenke dumt om deg selv, vil den ubehagelige følelsen poppe opp relativt fort. Det hele blir så vanlig at det skjer helt ubevisst. Du har ikke bevisst valgt det, men ubevisst av gammel vane.

Tenk deg at du møtte en laus hund i skogen uten eier og du reagerte med frykt. Det ville for mange være en helt naturlig respons dersom man ikke er så kjent med hunder. Neste dag når du da vurderer om du skal gå en tur i skogen, vil det skje noe veldig viktig. Dersom du da reagerer med frykt før du har kommet i skogen og det fører til at du aldri går i skogen igjen, da blir det fort en stor begrensning. Alt det vakre og gode med skogen, går du da glipp av. Det vil være en naturlig respons, men likevel viktig å oppdage slik at du kan endre til en mer hensiktsmessig. Det ville jo vært kjekt å kunne gå i den skogen igjen!

Noe av det hotteste innen hjerneforskning handler om dette at hjernen er påvirkelig. Nevroplastisitet handler om at hjernen endrer seg alt etter hvordan den blir brukt. Se gjerne på denne korte filmen om nevroplastisitet. Den tar ca ett minutt. Kos deg med muligheten til endring.  Har du funnet en god måte å endre følelser på? Bare det å vite at det du trodde var umulig ble mulig, kan gi deg bøttevis av håp! Håp er veldig connected til glede, indre ro og godfølelse! I og med at følelser påvirker fysiologien i kroppen, kan det da være verdt å stopp opp og vurdere om den følelsen du har er den mest nyttige akkurat nå?

Den ene damen på sist kurs, oppdaget hvordan livet i sin helhet bare var blitt en vane. “Jeg har glemt hvor viktig GLEDEN egentlig er”! Med gleden kommer fort både energien og den indre freden på plass. Det er gode følelser som henger sammen og som kan trenes på helt de blir helt vanlige og det går av seg selv.

Hva med å stoppe opp og velge det som er mest nyttig for deg selv akkurat NÅ?

Enjoy:)

 

 

piglet-love