Sola gløtter frem mellom skyene og en varm bris rusker oss i håret. Mine to på 5 har hjelmen på og balanserer på syklene på vei til barnehagen. Etter 50 meter kjenner vi noen små regndråper som vasker oss oppå nesen. Jeg oppfattet at det ville øse ned om ikke så lenge, så jeg startet prosjektet å få på regnbukse uten å ta av skoene først.  Den første av fire bein skled godt gjennom mens nummer to kranglet litt. Det tredje benet satt noe fast i toppen og ble lettere å justere gjennom åpningen. Da hadde jeg allerede bestemt meg for å gjøre det samme med fot nummer fire. Skoen ble selvfølgelig sittende godt fast i foret midt inni og mens regndråpene kom tettere og føltes om mulig våtere stod jeg krokbøyd og kjente ryggen gikk i lås. Jeg kjenner at jeg tar meg sammen et lite øyeblikk før jeg stopper opp og puster.

Jeg vender ansiktet mot skyene og får en deilig dusj av sommerregn i fjeset før jeg gjennomfører bragden det jo er å dra regnbukser på barn med sko på! Barna syklet glad videre. Ryggen gikk på plass igjen og jeg kunne smilende konstatere at jeg selv ble gjennomvåt helt inn til både sokkene og trusa.

Jeg elsker slike øyeblikk! En følelse av å leve tett på naturen og tett på livet. Livet er uforutsigbart, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått øvd inn et spørsmål som hjelper meg å velge fokus i disse små situasjonene som oppstår. I starten var det en jobb å øve inn, men etter hvert kommer det nokså naturlig. Noen dager surrer jeg mer rundt i en mental grøft før jeg snur, men poenget er at jeg ikke lenger dveler ved dritten på samme måte som før.

Mitt spørsmål som har vært min faste følgesvenn snart 14 år:

Hva vil du?

Ta et lite øyeblikk og tenk deg tilbake til en situasjon du vanligvis har opplevd som frustrerende. Sett at du kunne ta et skritt til siden og svare på dette enkle spørsmålet: Hva vil du nå? Mange ville gjerne sagt “jeg vil ikke være frustrert og sint” og det kan vi godt forstå. Men har du da svart på spørsmålet: hva du vil? Nei, da har du svart hva du ikke vil. Hjernen din forstår ikke så godt ord som ikke eller andre såkalte negasjoner. “Ikke tenk på en grønn gris”, hva tenker du på da?

Tenk deg denne litt rare situasjonen: Du handler i en kiosk og betjeningen spør hva vil du ha? “Jeg vil ikke ha brus?” “Jeg vil ikke ha chips?” Hva vil du da få?  Nei, i slike situasjoner er vi nokså gode på å be om det vi vil ha og da er det det vi får. Den egenskapen er gull verdt også når vi ønsker å lede oss selv inn i en god følelse. Hva vil du ha akkurat nå?

-Jeg vil være fredfull og opplagt

-Jeg vil være glad og leken

-Jeg vil være kjærlig og tålmodig

-Jeg vil nyte øyeblikkene

-Jeg vil være god nok

Noen av dere som leser dette har lært hvordan dere kan gjenskape d

e gode følelsene ved å lære Lightning Process. Om du ikke har lært deg det, så er første steg nettopp å sette ord på hva du vil! Start gjerne akkurat nå med å sette ord på hvilken følelse du vil kjenne på den neste timen. Legg  gjerne merke til hvordan situasjoner kan endre seg nettopp fordi du har en annen følelse aktivert inni deg!

Sommerens lyd: Bølgeskvulp eller rennende vann fra foss, elv eller bekk.

Sommerens spørsmål: Hva vil du?

Sommerens god ord: Du er god nok! Du er nok!

Sommerens bryte mønster: Gå barbeint på et nytt sted!

All gode ønsker for deg og dine medvandrere! Gleder meg til å høre hvilke sommerskatter du har oppdaget!

Godfølelsevibber fra Ingvild!