Savner du litt glød og engasjement i hverdagen? Det er mange rutiner i livene våre, heldigvis. Det er godt å slippe å lære seg de samme tingene igjen og igjen. Vi er genialt gode på å lære ting automatisk. Pusse tenner, vaske bordet, koste opp smuler under bordet, kle på oss, kjøre bil, sykle, slenge på en vask… listen er lang! Hurra for oss – alt vi kan!

Gode vaner og rutiner, er helt avgjørende for å skape gode arbeidsvilkår både på jobb og i heimen. Det handler om å ta gode valg på hva som er viktigst akkurat nå, og velge det. Være tilstede med det du holder på med, fordi du har bestemt deg for at nå er det det jeg gjør!!! Her må jeg bevisstgjøres jevnlig:) Det er alltid noe annet som også kunne vært gjorti et hjem og på en jobb. Det er alltid noe kjekt på nettet, det er alltid noe kjekt på tv, det er alltid noe godt på cafe, det er alltid en kjekk bok som venter på deg. Det er gnerelt alltid noe å gå glipp av… Men hvor er du  NÅ? Hva er viktigst for deg akkurat nå?

Har du opplevd magien i å bryte noen mønster. Sitte i en annen stol, drikke fra en anne kopp, gå i stedet for å springe (eller motsatt:)), ta middagen til kvelds, høre en anne type musikk… Her er bare fantasien som sette grenser. Det blir som å våkne litt opp og kjenne at man lever. En herlig ung dame jeg hadde på kurs, fant stigen hjemme og klatret opp på taket, for så å komme seg inn gjennom takvinduet i loftstuen. Underveis fant hun ut at det var ganske fint oppe på taket, og ble sittene å nyte livet der og da.

Tenk deg at du spiller hovedrollen i en film. Hvilke ingredienser må være med da? Tenk deg at filmen blir til mens du lever. Filmen om ditt liv. Vi vet jo ikke hva som skal skje i livet. Det kan komme hyggelige overraskelser og det kan oppstå kriser. Hva med å lære seg å danse med livet?

Tenk deg at livet svinger med gode dager og dårlige dager.Ja, sann mine ord. Vi lever i en urettferdig verden. Det kan virke som om noen får mer enn andre, og kriser passer aldri. Vi har hver våre livserfaringer når det gjelder både sorger og gleder. Jeg har mine sorger i livet jeg også.

I og med at jeg er litt mer enn middels opptatt av hvilke valg vi tar som mennesker, undrer jeg meg også over hva som er forskjellen på en pessimist og en optimist?

Når en pessismist er på høyden, vil han sannsynligvis tenke at det snart kommer til å gå nedover igjen, så det er ikke vits å glede seg for mye…

Når en optimist opplever en bølgedal, vil han helt naturlig tenke at det er nok ikke lenge før jeg er på toppen igjen…

Hvilken dans vil du danse – der du er?

Alle mine beste ønsker for deg og dine akkurat NÅ! Godt valg!