En herlig voksen dame reflekterte høyt igår under oppfølgingsingssamtalen:

“Eg elske musikk, musikk har alltid vært viktig for meg! Hva er det da som gjør at jeg spiller og synger så sjeldent – og heller går rundt og….    ….ja, tørker støv?”

Hurra, for en viktig oppdagelse!

En av mine tidligere pianoelever også, koste seg spesielt mye med musikken. Han smilte alltid og hele kroppsspåket signaliserte at dette er kjekt. Han hadde ørene på og de stakk helt ned i hjertet hans! Han lyttet til tonene på en helt spesiell måte! Noe av det siste jeg sa til han var: Pass på at du får en dose musikk hver dag i livet ditt, enten ved å spille eller synge selv, eller ved å høre på andre! Da gir du deg selv og hele verden en stor gave!

Har du lagt merke til folk som går rundt og traller på en sang, plystrer mens de går, eller som min fantastiske bror som plutselig kan sette i et skikkelig operabrøl i stua?

Hvordan ser det ut som de har det?

Nå er det ikke alle som har musikk som hjertespråk, men har du oppdaget hva som er ditt?

Min sønn blir alltid glad når han får en dose tid med ball i løpet av dagen, enten det er med fotball, sprettball, ball på tv, eller noe om ball i avisa:)

Hva er det  du liker å gjøre eller holde på med, som gjør at du forsvinner inn i din egen lille boble – slik at du glemmer klokka?

Lese bøker?

Strikke?

Idrett?

Tur i heia?

Lese avisa?

Padle?

Sy?

Spille gitar?

Spille kort?

Tegne?

Male?

Lage kort?

Fotografere?

Skrive brev?

Se en film?

Ja, listen kunne være uendelig lang. Det er bare du som kjenner deg best, og noen har flere enn en “påfyllshobby”.

Å gjøre minst en “ufornuftig” ting hver dag, vil jeg påstå må være ganske fornuftig!

Når vi gir oss selv disse stundene, når vi er tilstede i det vi holder på med, vil vi oppleve at dette gir både glede, ro og energi!

Det mentale og fysiske overskuddet, vil vi også være til stor glede for de rundt oss, og vi vil kunne være med å gjøre verden til et bedre sted for mange!

Hvilken boble vil du være i idag?

Vær obs for bivirkningene: Det kan nemlig hende du tar deg selv i å nynne mens du tørker støv:)