Hvilke muligheter vil det gi deg at dagen ikke er brukt fra før? Det er mange klisjeer som ønsker å å formidle dette, men som kjent har nok klisjeene noe ved seg? “Det kommer en dag i morgen”, “Du skal få en dag i mårå”, “Ny dag, nye muligheter”….

Hva skjer når du virkelig lever med denne levelregelen med full integritet? Tanken om at akkurat NÅ er et helt nytt uskrevet kapittel?

Noen ganger er det fantastisk å ta en dag om gangen, andre ganger er det mer enn nok å ta en time om gangen. Eller når jeg blir vekket for n’te gang om natten og er så ustyrtelig trøtt, ja da kan det være helt avgjørende for meg å tenke ti minutter om gangen.

Leste du artikkelen om alpinisten Aksel Lund Svindal sin måte å avskaffe fryktresponsen i Kitzbuel? Hvordan kan du og jeg gjøre det samme? Kan det være ren matematikk? Dele opp i mindre deler? For han handlet det om to sekunder!

De sekundene hadde enda ikke eksistert, men bare tanken på de to sekundene gjorde noe med hjernen hans og fremkalte frykt. Anbefaler hele artikkelen på det varmeste:

https://www.nrk.no/sport/xl/mannen-som-kikket-inn-i-svindals-hjerne-fant-noe-vi-alle-kan-laere-av-1.13301527

Når vi spiser mat, gjør de fleste av oss dette automatisk. Vi deler opp i mindre biter. En hel pizza om gangen? En he kake? Er du også en av dem som trenger å dele opp i mindre biter, slik at hjernen din kan hvile i at dette er håndterbart? Eller hvordan skal vi kunne spise en hel elefant? Jo, vi må ta en bit av gangen.

Hvor godt kan du ha det i de neste ti minuttene? Eller den neste timen? Eller hvordan kan de to sekundene du gruer deg til, bli håndterbare?

NÅ NÅ NÅ