Eldar Rønning vet nok ikke at han har inspirert meg, men det har han:)

I fjor, da han vant 5-mila i kollen, fikk vi virkelig se vinnerviljen hans i aksjon. I et intervju etterpå husker jeg at han fikk spørsmål om hva som skjedde rundt 2 mil, siden han da lå litt bakpå og det så ut som han hadde det tungt. Da svarte Eldar noe slikt på trøndersk: “I langløp så må du vætta at det kjæm dårlige perioda, men du må berre vætta at det går over!” Og det gjorde det virkelig! Det er bare å gratulere.

Det ligger mye visdom i denne setningen. Den speiler også livet på en god måte. Livet vil innebære ulike perioder. Noen er lettere enn andre. Noen ganger opplever vi at alt går på skinner, mens vi andre ganger virkelig må legge inn en god innsats for å være på plass der vi vil være. Hvordan ville det da være å tenke som Eldar: Du må berre vætta at det går over!

Hvilke overbevisninger vi har om livet, det som skjer og det som skal skje, preger oss mer enn vi aner. Jeg har selv blitt fortalt av spesialister at jeg ikke kom til å bli frisk. Jeg husker at når smertene stod på som verst, snek det seg inn en tanke om at nå må du finne en måte å leve med dette på, altså en overbevisning om at det kommer alltid til å være slik. Det er rart hvordan slike overbevisninger virker på kroppen. Når jeg nå opplever  få en vanlig influensa eller lignende, så kan jeg merke i små øyeblikk at den samme tanken og følelsen kan snike seg inn. Hvordan skal jeg leve med dette?… Heldigvis har jeg lært å bryte tankemønster, slik at jeg nå velger noe annet å tro på! Dette har stor effekt på kroppen min!

En herlig mann fortalte meg, etter å ha vært på kurs i Lightning Process, at han har begynt å skrive ned nye trossetninger om livet sitt: Trossetninger? spurte jeg. Ja, fortsetter han ivrig. Jeg er opplært til å tro at jeg alltid må være fornuftig, at jeg alltid på please alle andre, at jeg alltid må være den snille og føyelige, jeg må alltid være effektiv +++… Dette vil jeg ikke tro lenger, sier han videre. Nå er jeg igang med å skrive ned det som nå er viktig for meg å tro om det å leve! Jeg vil leve NÅ!

Hva tenker du om livet ditt? Hva ønsker du å formidle med ditt liv for deg selv, og de som du er glad i?

Hvordan vil det kjennes ut å løfte armene i en skikkelig vinnerglede akkurat nå?

OPS! Du risikerer at hjernen vil oppfatte noe godt…