Har du også hatt den stemmen inni hodet ditt som stadig maser om at nå må du ta deg sammen? Den stemmen som er litt nedlatende er litt skuffet over at du ikke har fått gjort litt mer? Den stemmen som stadig pirker i deg hver gang du siger ned i sofaen for å ta en pause? Den stemmen som er helt overbvist om at du alltid må gjøre noe nyttig og fornuftig?

Har du vurdert å gi den stemmen sparken? Har du vurdert å ansette en ny “indre coach”?

Jeg møter mange som sier de er så slitne. Det er så travelt og jeg er så trøtt. Kroppen vil ikke være med på laget. Det er jo normalt, sier de videre. I neste forsvarstale legger de ut om at bare de tenker positivt så går det jo bra. Det er jo bare å ta en dag om gangen. “Stå på, litt til, kom igjen, ta deg sammen!!!” Jeg kan nesten høre lyden av den indre kamphanen deres.

Noen av de mest fantastiske øyeblikkene jeg opplever som instruktør i Lightning Process, er når det plutselig går opp for deltagerne at denne maniske “tenke positivt”-stemmen virkelig er et av de største problemene. Den er ofte et stort hull i energibøtta. Når deltagerne oppdager at de skal få lov til å la være, når de lærer å gi litt blaffen i alle disse indre kravene, og begynne å sette seg en helt ny agenda, ja da kan jeg nesten se når skuldrene litt etter litt nærmer seg jorda:)

Jeg glemmer aldri en vakker dame på nærmere 80 år, som jeg var så heldig å få jobbe med. Hun kom på kurs for å få tilbake energien i livet sitt. Hun ville leve godt de siste 20 årene av livet sitt:) Da jeg i løpet av den første kursdagen spurte henne hva hun ønsket mer av, kom det kontant: Eg trenge energi!!! Hun gjorde øvelsen hun hadde lært, men resultatet uteble. Jeg kunne se når hun øvde hvordan hun nærmest pisket seg selv rundt på gulvet, mens hun skulle hente fram energien. I hennes tilfelle hadde hun gjort det på denne måten i hele sitt liv. Hun hadd tatt seg sammen og dratt seg selv opp etter håret hele livet.

Da ser jeg på henne og spør rolig: Hva er det egentlig du trenger? Åhhh, FRED og RO, svarte hun mens pusten gradvis roet seg.

Fred og ro som et stille vann, sa hun.

Da kunne vi se at hun landet! Når hun oppdaget at det var fred og ro hun trengte, kom energien av seg selv! Dette henger sammen med nevroplastisiteten i hjernen! Les gjerne mer om dette på nettsiden!

Lightning Process er et verktøy for å lære seg å ha det godt! Det handler ikke om positiv tenking eller å ta seg sammen! Når vi lærer kroppen til å trives og ha det godt først, blir alt mye kjekkere og lettere!

Hva trenger du egentlig akkurat NÅ?