Jeg bare elsker disse værskiftene vi har i Norge!

Etter at snøen har smeltet og solstrålene kjennes litt varmere, titter små nydelige stjerner opp i skogbunnen. Hvitveisen innleder en ny sesong! Den er her bare en liten stund før den trer tilbake og lar andre vekster og blomster få skinne!

Vi mennesker er kjent som vanedyr og lager oss heldigvis noen innkjørte vaner som gjør at vi slipper å ta så mange valg i løpet av en dag. Det fine med dette er at vi kan leve mer enn å tenke.

For noen av oss er det da lett å havne inn i et liv der autopiloten styrer livet. Vi rusher rundt fra det ene til det andre uten å gjenkjenne om vi lever eller bare overlever. Autopiloten har tatt over styringen.

Disse værskiftene, ukesskiftene, månedsskiftene, årsskiftene, bursdagene, ja, hver eneste morgen kan vi gjerne stoppe opp et lite øyeblikk og legge inn et bevisst valg før hver dag, som gjør at vi kjenner oss litt mer levende:

Hvem vil jeg være idag?

Leken?

Kreativ?

Glad?

Snill?

Opplagt?

Fredfull?

Tålmodig?

Vi vet jo ikke om dagen blir slik som vi forventer, men jeg vil tro at vi møter dagens utfordringer på en livskraftig måte om vi dveler litt på dette. Hvem vil du være?

Om jeg vet at jeg lett blir utålmodig i mange settinger, og jeg bevisst har lagt inn en tålmodig setting fra starten av, er det lettere for meg å sveipe innom den tålmodigheten i løpet av dagen. Jeg visualiserer gjerne en liten filmsnutt fra en gang jeg var tålmodig og bruker den filmen som en indre superkraft den dagen.

Om kvelden, rett før jeg sovner, kan jeg da kjenne på mestring og god tillitt til meg selv når jeg henter frem de situasjonene jeg virkelig var litt mer tålmodig enn jeg vanligvis ville vært.

Øver du på å ta i bruk dine indre ressurser? Eller lever du etter innfallsmetoden og blir offer for tilfeldigheter?

Hvilken “blomst” vil du være i disse sommermånedene? En glad blomst som strekker seg etter solen og lyset? En som lukker seg om natten og får nok hvile? En som står sammen med flere og kjenner på fellesskapet med andre? En som gjør verden vakrere?

Naturen gir meg mange metaforer og språkbilder som jeg overfører til selvutvikling og bevisstgjøring!

Sommerens bryte mønster: lære en ny ting!

Sommerens spørsmål: Hvem vil du være?

Sommerens låt: Dinglebein av Svein Tang Wa

Sommerens godord: Takk for at du er akkurat du!

Skap gode øyeblikk med deg og dine!

Alt godt fra Ingvild!