Dere har kanskje skjønt at jeg er mer enn middels opptatt av sammenhengen mellom hodet og kroppen. Jeg leter stadig etter mer kunnskap om dette og jeg oppdager stadig nye måter å forklare dette på i håp om at enda noen flere oppdager denne fantastiske muligheten vi har til å påvirke helsen vår.

Mange har en oppfatning av at det er fint å tenke positivt. Mange mener også mye om andre, vurderer om og de er positive eller negative og setter folk i bås alt etter hvordan de ble oppfattet.

Hvordan du velger å leve ditt liv, er heldigvis helt frivillig. Folk må få velge å være akkurat som de selv ønsker å være. Heldigvis er vi også forskjellige. Det skaper et herlig mangfold.

Likevel er det noe som er likt for oss alle og som mange ikke er klar over. Det er hvordan vi kommuniserer med kroppen vår. Eller jeg liker å si at jeg kommuniserer via nervesystemet mitt. Det er ikke så viktig hva andre mener om min oppførsel eller om andre definerer meg som det ene eller det andre. Den hobbyen skal de få ha i fred. Det jeg er mer opptatt av er hvordan mitt nervesystem oppfatter meg og den verden jeg lever i. Nervesystemet er helt fantastisk fininnstilt på å registrere alt som oppfattes som “unormalt” eller ukjent. Da våkner nervesystemet og venter på svar fra meg på hvordan jeg har tenkt å deale med det som skjer. Dersom jeg ikke er bevisst på dette, vil den reagere som den har gjort det før. Den baserer det på erfaring. Den bygger sine funn på hvor mange ganger dette har skjedd, hvor kraftfullt dette har vært og hvor lenge det er siden.

Tenk deg at du en gang når du er liten er ute og går i skogen og du møter på en elg. Det kan sikkert være ganske skremmende selv om alt viser seg å gå bra. Selv om det er happy ending, kan nervebanene da ha laget en kobling mellom skog og fare.  Da er det lett for dette menneske å tenke at det er farlig å gå i skogen. Ettersom tiden går unngår man gjerne skogen. Selv om de fleste av oss har opplevd at skogen er en fantastisk plass å være, vil dette mennesket gjerne la være å gå i skogen med følgende overbevisning:  “Jeg liker meg ikke i skogen, det er ikke noe for meg. Jeg er bare sånn!”

Dette er bare et eksempel på hvor fintfølende dette systemet er. Det jeg elsker med de teknikkene jeg har lært på kurs i Lightning Process, er nettopp at dette kan vi endre på. Vi kan hjelpe nervesystemet vårt til å oppfatte verden med nye øyne. Dersom nervesystemet registrerer noe den vanligvis har oppfattet som stress eller krevende, kan den finne på å reagere med symptomer som hodepine, vondt i magen, dårlig konsentrasjon eller dårlig søvn, for å nevne noe.

Nå er jeg opptatt av å “streame” beskjedene mine til nervesystemet med best mulig “nettverk”. Enten jeg velger “bluetooth” eller kabel til å streame, er jeg opptatt av at jeg opp til flere ganger trenger å veilede kroppen min med et språk som den forstår!

Dersom du vil ha litt mer godfølelse idag, hvordan kan du være enda litt mer tydelig overfor deg selv og nervesystemet ditt?

Jeg begynner gjerne med et smil (Å smile med øynene drar fort munnvikene med seg…..bare test det ut…) Kroppsspråket står for nærmere 90% av alle kommunikasjon. Dette gjelder også kommunikasjonen innover. Bare ved å skrive dette, kjenner jeg at jeg retter meg litt mer opp!!!

Skjønner du nå litt mer verdien av å være bestevenn med deg selv?