Det er vår!

Den årstiden som mer enn noen annen skaper en forventning om nytt liv.

Midt i all elendighet, død og smerte som befinner seg i verden, gjør naturen seg klar til å ta imot nytt liv. Sola varmer mer og mer, og jorda blir etter hvert tint helt opp slik at den kan blir livsgrunnlaget for planter og vekster.

Kontrastene er store.

Hvordan finner du værekraft i dette?

For meg er det viktig å passe på hjertet mitt. Når urett blir begått, kan hjertene våre lettere stivne til is. Men jeg må si det berører meg dypt hvordan jeg føler størstedelen av alle mennesker står sammen for fred og kjærlighet på tvers av nasjonaliteter. Har pandemien ført verden mer sammen på dette at vi alle er like sårbare og avhengige av hverandre? Har pandemien lært oss at når vi sammen tar grep, da blir det kraftfullt. I så fall er det en god læring. Det berører meg å se samholdet og kjærligheten for menneskene i Ukraina, hjelpen for alle som er på flukt og samtidig omsorgen for veldig mange mennesker i Russland, som virkelig ikke ønsker denne uretten. Vi trenger alle en ny vår.

Den beste “næringen” hjertejorda vår trenger nå, mener jeg heter tro, håp og kjærlighet. Jo flere hjerter som berøres av tro, håp og kjærlighet vil det føre til at vi sammen kan skape store ringvirkninger. Hva om vi alle hamstrer tro, håp og kjærlighet?

Dråper av kjærlige handlinger og  kjærlige tanker om oss selv og andre, gir ringvirkninger! Hvor godt er det ikke å berøres av kjærlighet enten det er fra et smil, et solkyss, musikk, kunst, tjenester, fellesskap eller hva som helst som trigger godfølelsen for deg. Gi og ta imot!

Derfor løfter jeg ansiktet mot sola, regndråpene eller den blå himmelen. Med barn i hus minnes jeg hver dag på at leken fortsetter. Vi slenger madrasser på golvet for å få turne. Vi tegner en fantasiverden. Vi er ute i frisk luft. Vi kryper sammen oppi sofaen for å se på tv sammen. Vi skaper nye minner. Barna trenger det, men vi voksne trenger det også. Disse stundene av tilstedeværelse finner jeg lettere alene ute i naturen, når jeg holder på med noe kjekt eller er i gode fellesskap sammen med andre.

Hva trigger din værekraft? En trigger er som en invitasjon. Vi inviteres til å bite på gode ting eller mindre gode ting. I mentaltrening oppdager vi triggere som inviterer oss inn i for eksempel energilekkasjer, og vi oppdager de gode triggerne som vekker energi, ro, godfølelse og glede. Deretter utfordres vi til å si Ja, takk eller Nei, takk til disse “invitasjonene”. Når jeg tar meg i å starte på negativ grubling, i går kveld gjorde jeg det, da minner jeg meg på at jeg har fått en invitasjon. Deretter velger jeg å takke ja eller nei til denne. Ønsker du å lære mer om dette, er det bare å ta kontakt!

For meg er værekraft å stole på at alle følelser bare er følelser, de er ikke farlige, men de er følelser. Følelser er alltid i endring. For meg er værekraft å leve i tråd med mine verdier. For meg er værekraft å ta bevisste valg hver eneste dag, som legger tilrette for glede, god helse og et liv i utvikling og læring. God værekraft for meg er å være både jordnær og himmelvendt!

Vårens spørsmål: Hva er VÆREKRAFT for deg? Hva er det EGENTLIG som er viktig?

Vårens låt: “Ballongvisa” med Maj Britt Andersen.

Vårens bryte mønster: Start hver morgen med å gi deg selv en god klem og en kjærlighetserklæring. Tenk å gjøre det til en vane?! Det er jo til  selveste deg!

Vårens godord: Du er elsket!